Zimní zahrada, zastřešená terasa nebo posuvná stěna?

Zimní zahrada, zastřešená terasa nebo posuvná stěna?

Ať už jste ve fázi, kdy bydlení vašich snů teprve vytváříte nebo si nevíte rady s tím, jak již stávající prostor zútulnit nebo vytvořit novou obytnou část, jste tu správně. Zastřešení terasy, výstavba zimní zahrady či instalace posuvných stěn – to je naše parketa.

Zimní zahrada, zastřešená terasa, posuvná stěna – je v tom rozdíl?

Bezesporu. Zatímco zimní zahrada může sloužit celý rok jako bonusová obytná místnost ve vašem domě, zastřešená terasa vám prodlouží pouze letní sezónu. Díky zastřešení terasy můžete být schovaní i před nepříznivými podnebnými podmínkami, ale stále trávit čas na čerstvém vzduchu. Posuvná stěna může jednoduše nahradit běžnou zeď, třeba tu, která přímo sousedí se zahradou. Posuvné stěny lze také přistavět do interiéru domu jako dělící prvek místnosti. Třeba pro home office.

Jaké posuvné stěny zvolit?

Se správným výběrem vám v každém případě pomůžeme v Proflitechniku. Skleněné posuvné stěny nebo stěny bez funkce otáčení zajišťujeme v několika různých variantách a vybereme tu nejhodnější pro vás. Hi-Finity systém umožní spojit dům s okolním světem bez tepelných ztrát a jsou designově nádherným prvkem stavby. Sunflex SF30 je zase vhodnější pro zasklení balkonů či lodžií. SF20 je zase klasikou právě pro zastřešení pergol a teras. Posuvné stěny mají využití i v exteriéru, kde zvládnou oddělit prostor bez ztrát na světle, o které by klasická zeď místnost připravila.

Zimní zahrada, zastřešená terasa nebo posuvná stěna? - Profiltechnik

 

Když postačí zastřešená terasa…

Někdy ale k dokonalé terase, která bude působit uceleným dojmem, stačí její zastřešení.
To je zajisté nejrychlejší řešení bez velkých zásahů, ale prokáže vám velikou službu. Materiály, technologie i povrchové úpravy vám zaručí dlouhou životnost a bezúdržbový provoz.

Zimní zahrada, zastřešená terasa nebo posuvná stěna? - Profiltechnik

 

Zimní zahrada nejen na zimu

Pokud jste se rozhodli pro rozšíření interiéru, ale zároveň chcete mít možnost hledět do přírody, je zimní zahrada, která trochu mate názvem, tím nejlepším řešením. Lze ji totiž využívat jako další místnost a je to vlastně taková technologicky propracovanější terasa, při jejíž výstavbě se již počítá s využíváním v kteroukoliv roční dobu.

Zimní zahrada, zastřešená terasa nebo posuvná stěna? - Profiltechnik

 

Ať už chcete „vymazlit“ stávající terasu nebo vytvořit nové místo k žití, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poradíme s výběrem a navrhneme nejvhodnější řešení.

Nakofigurovat zimní zahradu

Váš Profiltechnik