Zimní zahrada jako prostor pro děti

Dětský pokoj je jistě výsostné území pro vaše ratolesti. Ale vždy se nějakým zázrakem stane, že hračky jsou po celém domě. Mýlíme se snad? Věříme, že ne. Děti jsou zkrátka nerady samy a je to tak v pořádku. Pokud hledáte způsob, jak rozšířit svůj domov o místo, kde by si mohly děti hrát a trávit rády volný čas, máme tip.

Zimní zahrada bývá sice místem relaxace a odpočinku. Ale máte-li děti, představa relaxace v u obývací místnosti může být utopistická představa. Věnujte její prostory dětem a vybavte ji tak, aby bylo o zábavu postaráno.

Ohromnou výhodou je, že se jedná o velmi světlé místo, které lze snadno propojit se zahradou či terasou.

Zimní zahrada jako domácí kemp

Děti milují schovávačky a „zavřeníčka“! Postavte si v zimní zahradě z legrace třeba stan a třeba i v zimě. Bude to i tak dobrodružství! Jakákoli změna povzbudí dětskou fantazii a kreativitu. K večeři si udělejte třeba buřtguláš, zapalte si krb a hrajte si na objevitele! Ze zimní zahrady se rázem stane nejzajímavější kout domova. V létě otevřete posuvné stěny na terasu a můžete být i na čerstvém vzduchu.

Zimní zahrada jako domácí dětský koutek

Zkuste do stropu zimní terasy zavěsit houpačku, nebo houpací síť. Přidat skákacího panáka na zem. Kupte dětem balonkový bazének se skluzavkou… fantazii se meze nekladou. Pozvěte sousedovy děti, nebo spolužáky ze školy či školky a vsaďte se, že se stanete nejoblíbenější destinací široko daleko. V létě můžete spojit dětský dýchánekgrilovačkou pro dospělé a užít si letní dny i večery mimo zimní zahradu.

Zimní zahrada jako dětská dílnička

Většina aktivit pro děti produkuje jako vedlejší produkt neskutečný nepořádek. Ať už děti malují, kreslí, vyrábí z plastelíny, nebo zkoušíte nový DIY recept na modelínu, není vhodný ani obývák, ani dětský pokoj. Zimní zahradu vybavte snadno udržovatelným nábytkem, rostlinami podložkami pro sezení na zemi. Díky dennímu světlu zde mohou děti psát domácí úkoly, nebo vyrábět školní projekty.