Vychytávky pro atmosféru v zimní zahradě

Dopřejte zimní zahradě maximální využití a sobě maximální prožitek. Přinášíme vám tipy, které využijete nejen během léta. 

 

Uvolněte se, prosím

Čich nám poskytuje často větší blaho než kterýkoli jiný smysl. Nadechnout se vůně květin, kávy, čerstvě upečeného chleba vydá za poslech oblíbeného alba, nebo podrbání mazlíčka. Proto nedáme dopustit na vychytávky, které poskytnou oblíbenou vůni kdykoli

Aroma difuzéry

Poměrně nedávnou novinkou na trhu jsou aromadifuzéry, které fungují na bázi odpařování vody ve spojení s aroma olejem, nebo na odpařování samostatného oleje. Po dobu zhruba jedné hodiny vypouští velice příjemným způsobem a přiměřenou dávkou vámi zvolenou vůni. 

Aroma lampy

Klasickou aroma lampou samozřejmě také nic nezkazíte. Je jen potřeba včas doplnit vodu, vyměnit svíčku a dát si pozor, aby se voda v mističce nezačala vařit a nepoprskala třeba zeď. 

Vonné tyčinky

Milovníci exotiky a etno stylu si určitě užijí zapálení aroma tyčinek

Zvlhčovače vzduchu

Pokud máte v zimní zahradě velký počet rostlin, možná nebude více vlhkosti potřeba. Přesto se zvlhčovač hodí pro příležitostné použití, nebo jako podpora pro lepší dýchání při horkých dnech. Zvlhčovače navíc vzduch čistí, takže máte-li zimní zahradu u silnice, jistě oceníte tuto schopnost. 

Vychytávky pro atmosféru v zimní zahradě – Profiltechnik

Zimní zahrada? Radost pohledět!

Solné lampy

Krystaly soli různých rozměrů, obvykle oranžové barvy, které mají uprostřed vydlabaný prostor pro žárovku a fungují jako běžná lampa. Přesto má nespočet benefitů. Pro oči, a tedy i pro mozek, je měkké světlo, které solná lampa vydává, velmi uklidňující. Do vzduchu uvolňuje nejen částečky soli, ale působí i jako ionizátor

 

  • uvolňuje dýchací cesty
  • napomáhá látkové výměně
  • je vhodná pro alergiky a astmatiky
  • upravuje krevní tlak
  • blahodárně působí na aktivizaci svalové hmoty
  • prospívá nervové soustavě
  • pomáhá při problémech se spánkem
  • pomáhá při nachlazení a chřipce
  • zlepšuje imunitu

 

Světelné řetězy

Omotejte světelným řetězem kmen palmy, květináč, propleťte ho skrze šlahouny popínavé rostliny, kolem nábytku, nebo je jen tak spusťte podél posuvné stěny. Možností, jak se světelnými řetězy kouzlit, je nespočet. Vyberte si diodové na baterku pro místa venku či mimo elektrickou síť a do zásuvky ty, které jsou pouze v interiéru. 

Vychytávky pro atmosféru v zimní zahradě – Profiltechnik

Správná teplota v zimní zahradě po celý rok

Větrák

V letních dnech je tělu větrák mnohem příjemnější než klimatizace. Ta zchladí vzduch v místnosti klidně o 15-20 stupňů, a to je pro organismus opravdu šok. 

Vybírejte ze dvou typů:

  • S vrtulí
  • Sloupcový

Clony a stínící technika

Je dobré vyřešit ji při výstavbě, ale ani dodatečně to není problém. Možná zjistíte až během užívání zahrady, kde je oblíbené místo k sezení a kde byste uvítali více slunce nebo stínu. U nás v Profiltechniku nabízíme několik možností stínících technologií. Ať už se jedná o markýzy či rolety. Samozřejmostí je i dálkové ovládání. 

Topidla a infrazářiče

V našich geografických podmínkách se může ohřívač hodit kdykoli. I v létě nás překvapí chladné večery. Není důvod si je nechat kazit a drkotat zuby při posezení venku. 

Vybírat můžete z několika typů topidel:

  • Plynové (propan-butan)
  • Elektrické (infrazářič)