Vybíráme rostliny do zimní zahrady

Nevytápěná zimní zahrada

Místo, kam umístit květiny, kterým je v běžné místnosti nepříjemně, může být právě zimní zahrada. A to především tehdy, pokud v ní udržujete nižší teplotu a průměrnou či vyšší vlhkost vzduchu. Fíkovník, olivovník, citrusy a další středomořské rostliny vám za tento prostor budou vděčné.

 

Dostatek světla


Za dostatek světla vám bude vděčná velká část rostlin a květin. Nejčastěji jsou to zimní zahrady, které tvoří přímou část obýváku, nebo jiné často obyvatelné místnosti domu. Teplo a spíše malá vlhkost bude vyhovovat většině pokojových rostlin. Existují ale také ty, co preferují stín. Malé dřeviny a bonsaie preferují spíše polostín a přímé sluneční záření by jim dobře nedělalo.

Vybíráme rostliny do zimní zahrady - Profiltechnik

Milovníci orchidejí budou mít radost

Pokud máte v oblibě orchideje, bude se jim dařit v zahradě, ve které je teplo a vlhko. Takto udržovaná zimní zahrada zároveň poslouží jako pomyslná dovolená i pro vaše smysly. Vůně květin, vlhkost vzduchu a teplo vám připomene exotické krajiny. Takové klima je samozřejmě reálné udržovat v zimní zahradě, která je oddělená od prostor zbytku domu.

 

Větrání, stínění, vítr i vnější vlivy

Mějte na paměti, že slouží-li vám zimní zahrada pro setkávání se po celý rok, bude ideální zvolit ty rostliny, které jsou nejméně náročné. Časté větrání, změny ve stínění, občasný vítr při celodenním otevření zimní zahrady nebo i déšť. To vše vyžaduje odolné rostliny. Tchýniny jazyky, monstera, kaktusy a další prakticky „nezničitelné“ rostliny budou nejen okrasou zahrady, ale také se jim tam bude dobře dařit.