Trendy v zimních zahradách 2018

Dobré zprávy! Zimní zahrady si letos užijí velmi příjemných trendů. Pohodlně se usaďte a čtěte, čím si letos zpříjemnit pobyt ve své zimní zahradě.

1. Zeleň, zeleň a zase zeleň

Rostliny jsou trendy prakticky neustále. Jejich neskonalá výhoda je, že jsou cenově dostupné. Živými rostlinkami rozhodně nešetřete! Skvěle vyzdobí jakýkoli prostor a dodají prostoru svěží barvy a příjemný vzduch. Nejvíce trendy je letos originálně barevná zeleň - "vzorované rostliny" se v častosti hledání ve vyhledávačích jako je Pinterest zvýšily o 533%.

2. Smíšené kovy

Poslední rok přál opravdu hodně tak zvané „rose gold“ barvě. Letos je svět kovových doplňků mnohem pestřejší a míří více do neutrálních tónů.

Možností, jak aplikovat kovové prvky v zimní zahradě může být třeba i kovová textilie, umělecké dílo či plastika, květináč, či zahradní nábytek. Důležitá rada je: Nepřehnat to!

3. Černá a bílá

Černobílé vzory, potisky a doplňky pro interiérový dekor byly zaznamenány v Paříži, Madridu a Lisabonu. Úžasným způsobem, jak vytvořit nový rozměr zimní zahrady je přidání grafických dekorativních polštářů, ručně malovaných keramických stolů nebo květináčů.

 

4. Červená se line záře

Červená je energická, vzrušuje emoce a motivuje nás, abychom podnikli kroky, ke kterým se snažíme přimět zbytečně dlouho. Nový rok je časem změn, předsevzetí a přísunu nové energie! Takže proč neobměnit interiér zimní zahrady trochou teplé a pozitivní atmosféry?

5. Ve jménu tyrkysu

Nejste fanoušek černobílého světa? Nevadí. Zkuste k němu přidat kapku tyrkysové – jinak často zvané „teal“ barvy. Použijte ideálně hned několik odstínů této zeleno-modré, uklidňující, harmonizující barvy. Dodáte prostoru exotickou, orientální hloubku!

6. Žijte v přítomném okamžiku

Starodávná buddhistická tradice, jak se ponořit do současné chvíle, se v posledních letech stala obrovským buzzwordem. V roce 2018 bude mít velký vliv na to, jak navrhujeme naše zahrady a interiéry. Zaměřte se na začlenění prvků, které stimulují smysly - jako přízvuky uklidňující hudby, silně vonící léčebné levandule a nebojte se přidat i vodní prvek, který vytváří relaxační atmosféru.

 

7. Ultra fialová, aneb Ultra violet

Podívejte se také na Pantone Ultra violet, jinak také "Barva roku" pro rok 2018.

Můžete se vsadit, že v následujících měsících bude v barvě Ultra Violet vytvořena řada nábytku a bytových doplňků. Pokud chcete zavanout do svého domu a zahrady opravdu trendy vítr, použijte právě ji. Mimo to, fialová byla v historii vždy šlechtickou, královskou barvou!