Trendy v interiéru 2020

Nelekejte se změn, kterým vévodí trendy. Inspirovat se trendy nemusí znamenat, že musíte vymalovat, měnit koberce i nábytek. Stačí malé změny, které spolu budou vzájemně ladit a efekt je hotový! O to víc, jedná-li se o tak variabilní prostory, jako zimní zahrada či prostor zastřešené terasy


Pastelová zelená 

S jarním obdobím se naše domácnosti zelenají bez ohledu na trendy. Ať už je to velikonoční výzdoba anebo znovu se zelenající květiny, které přes zimu spaly. Pastelová zelená sluší i čalouněnému nábytku, polštářkům, závěsům a barevnému sklu. Slaďte kobereček, povlaky dekorativních polštářů a svíčky.

Trendy v interiéru 2020 – Profiltechnik

Přirozené světlo

Denní přirozené světlo jako trend? Bezva! Protože v zimní zahradě to ani jinak nejde. Totéž platí pro místnost, ve které se zimní zahrada vyskytuje. Trávíme už tak mnoho času uvnitř, pod zářivkami, nebo úplně z dosahu přirozeného světla. Tak si ho dopřejme doma! Denní světlo je nenahraditelné. Co se týká umělého, vyměňte rozhodně studené žárovky a led světla za teplé, nebo alespoň za neutrální. 

Trendy v interiéru 2020 – Profiltechnik

Zlaté akcenty

Zlato se na světových veletrzích dekoru a interiérového designu objevilo v naprosté převaze nad ostatními. Zlatým akcentům lichotí právě přirozené a teplejší světlo a také přírodní odstíny. Dodají luxusní punc výše uvedenému trendu pastelové zelené. Nebojte se zlata, nemusí vypadat lacině ani přehnaně luxusně. Svícen, lampa nebo soška postačí.

Umění i mimo plátno

Koberce a jiné tkaniny se dostávají do kurzu jakožto prostor pro vyobrazení uměleckých děl. Všimli jste si možná koberců, které vypadají spíš jako obraz, než utkaná předložka na podlahu? Právě o tomto trendu mluvíme.

Trendy v interiéru 2020 – Profiltechnik

Japandi

Také jsme to slyšeli poprvé. Ale není to nic, než spojení „japonského stylu“ se severským a velice oblíbeným skandinávským, tedy „skandi“. Spojení exotické sofistikovanosti se severskou jednoduchostí vytvořilo „japandi“. Společné mají jedno: minimalismus. Japonci mívají doma jen opravdu ty nejnutnější kusy nábytku. Obohacují „skandi“ o typické materiály jako bambus a rýžový papír. Nám se tento styl moc líbí a sluší právě i zimním zahradám, které mohou při troše snahy připomínat ty japonské.