Tipy pro zastřešení bazénu

Jiné prostředí než obvykle 

Konstrukce nad bazénem je využívána celoročně, proto vyžaduje pečlivou přípravu. Pro zasklení je vhodné použít izolační skla, která rapidně sníží náklady na provoz.  

Protože je prostředí okolo bazénu agresivní díky chloru a vlhkosti, je třeba použít správné materiály. Nejvhodnější jsou hliníkové profily a spojovací materiál z nerezu.  

Tipy pro zastřešení bazénu - Profiltechnik

Odvětrávání v hlavní roli 

Základním elementem pro příjemné prostředí je odvětrávání. Proto na něj při výstavbě zimní zahrady nad bazénem klademe velký důraz.  

Čisté linie do 4 metrů čtverečních plochy 

Potrpíte-li si na čistý design a toužíte po co největší prosklené ploše, je v našich možnostech realizovat právě tento koncept. Prosklená střecha s plochou nečleněných modulů, která dosahuje až 4 metrů čtverečních je uložená na nosnou hliníkovou konstrukci. 

Díky tomuto řešení působí venkovní plocha střechy uceleným nerušeným designem. Je členěná pouze opticky, a to podélnými pásky o šířce 50 mm v půdorysném zákrytu nosných krokví. Svislé stěny zastřešení jsou řešeny tepelně dělenými systémy CP (posuvné) nebo CF (skládací). 

U kovových součástí si lze vybírat z několika možností: 

  • Buď  standardní v odstínech RAL. 
  • Nebo v luxusním provedení strukturovanými barvami s příměsí třpytivého  
  • A také oblíbené dekory dřeva

 

Dlouhý život pro zahradu nad bazénem 

Použití správných materiálů, technologií zpracování, povrchových úprav i montážních prostředků při zastřešení bazénu je klíčovým faktorem pro dlouhou životnost stavby. Veškeré vybavení a doplňky jsou dodávané standardně na přání. Realizace zastřešení nad bazén od Profiltechniku zajistí prakticky bezúdržbové fungování a spolehlivost po desítky let.