Připravte zimní zahradu na zimu

Máte-li zimní zahradu teprve chvíli, možná vás čeká první zima, kdy okusíte její kouzlo za studených měsíců. Pokud jste majiteli zimních zahrad již několik sezón, dobře víte, jak důležité je přichystat zimní zahradu na zimní čas. 

Vhodný zahradní nábytek  

Na opalování si počkáme do další sezony, takže lehátka a plastový zahradní nábytek mohou jít odpočívat do kůlny. V zimě je nejlepší schoulit se do měkoučkého gauče, teplé deky a naducaných polštářků. Na židle umístěte teplé podsedáky a přidejte ke každé deku, pro chladnější večery.   

Nelákejte domů zloděje 

Svůj kvalitní gril a jinou čistě sezónní techniku, kterou používáte v zimní zahradě v létě, uložte také do kůlny či garáže. Nezapomeňte je vyčistit a správně uskladnit do dalšího léta. Vytáhnout na jaře mastný gril není nic příjemného. Krom toho, vyhnete se být v hledáčku zlodějů. 

Připravte zimní zahradu na zimu – Profiltechnik

Velký podzimní úklid 

Vezměte kýbl, smeták, mop, utěrky, papírové ubrousky a vrhněte se na úklid. Pyl, prach, mastnota, hmyz… to jsou hlavní nepřátelé pořádku v zimní zahradě během léta. Nekompromisně otřete všechny plochy, kde mohl utkvět pyl, mastnota z grilování, opalovacích krémů, a to včetně čalouněných částí nábytku, závěsů a dalších ploch. 

Rostliny  

Zlikvidujte jednoletky a květináče s odkvetlými či suchými rostlinami. Ty zimní zahradě na kráse nepřidají. Zazimujte ty, které mají mimo léto raději jinou teplotu než tu, co je ve vaší zimní zahradě po následující půl rok. Pořiďte si vánoční růži, nebo vánoční kaktus. Pokvetou vám celou zimu a za chvíli dotvoří vánoční atmosféru! 

Připravte zimní zahradu na zimu – Profiltechnik

Ohřívač – vytápění 

Rádi byste sem tam otevřeli posuvné stěny a dopřáli si čerstvý vánek, a přesto poseděli venku? Pořiďte si ohřívač, který spolehlivě a rychle vytopí prostor zimní zahrady. Vybírat můžete z několika provedení jak designových, tak technických.