Připravte zastřešenou terasu na zimu

Vhodný zahradní nábytek   

Letní lehátko šoupněte do sklepa a nahraďte jej třeba pohodlným křeslem, ve kterém se budete moci zachumlat do deky. Pokud nábytek měnit nepotřebujete nebo nechcete, doporučujeme na židle přidat teplé podsedáky, a rozhodně přiložit ke každé jednu deku, pro chladnější večery.    

Letní výbava zaslouží zazimovat 

Čistě sezónní techniku, kterou na terase používáte v létě, vyčistěte a uložte. Nafukovací bazén a jeho příslušenství, letní lehátka, slunečníky – všechno důkladně vyčistěte, ať na jaře nemáte práci navíc. 

Velký podzimní úklid zastřešené terasy 

A teď hurá do obchodu nebo koupelny – kýbl, smeták, mop, utěrky, papírové ubrousky a vrhněte se na úklid. Pyl, prach, mastnota, hmyz… pryč s nimi! Nekompromisně otřete všechny plochy, kde mohl utkvět pyl, mastnota z grilování, opalovacích krémů, a to včetně čalouněných částí nábytku, závěsů a dalších ploch.  

Rostliny   

Letní rostlinky už určitě odkvetly, takže jednoletky zlikvidujte a ostatní zazimujte. Zato vystrčte do zahrady ty, co jim chladnější počasí dělá dobře. Pořiďte si před Vánoci třeba vánoční růži, nebo kaktus.  

Ohřívač do každé zastřešené terasy 

V používání zastřešené terasy vám nic nebrání, krom chladu. Ale i to se dá elegantně vyřešit. Pořiďte si ohřívač, který spolehlivě a rychle vytopí prostor zastřešené terasy. Vybírat můžete z několika provedení jak designových, tak technických.  

Ještě svou zastřešenou terasu nemáte? Podzim je ideální doba, kdy si ji pořídit. Stačí se nám ozvat a vše probereme detailně. Těšíme se na vás!