Připravte zastřešenou terasu na léto

Z dálky na nás mává letní sezóna. Vy i vaše terasy se určitě nemůžou dočkat. Co byste neměli opomenout při jejich přípravě? Sepsali jsme pár základních bodů. Čtěte dále.

Světlo pro příjemné večery

Dny se sice pěkně natáhly, ale určitě neplánujete chodit spát se slepicemi. Příjemné osvětlení je základem pro dlouhá letní posezení. Vyzkoušejte třeba to, které funguje na solární energii. Trh nabízí nespočet typů lucerniček, závěsných řešení a osvětlení do květináčů. Nic samozřejmě nenahradí plápolavé světlo svíčky (s nimi hlavně bezpečně! J) či zahradního krbu. Příjemná jsou také bodová světla, která vyhledává mnoho našich klientů a která se dají jednotlivě rozsvěcet dle potřeby.

Posaďte se…

Praktičnost hraje v tomto případě prim. Vykašlete se na látkové potahy a strukturované potahy, ve kterých se drží prach, pyl a špína. Snadno omyvatelné ratanové, plastové, kožené, či kovové povrchy jsou pro venkovní použití ty nejlepší. Změkčit je můžete potahem či polštářky, jejichž vzhled lze každoročně obměňovat a vám se tak nikdy neokoukají.

Budiž stín!

Občas je slunce moc i na ty z nás, kdo se na paprsky těšíme už od února. Řešení? Markýzy, rolety, slunečníky. Nenechte se spálit, nebo si zkazit několik dní léčením úpalu a úžehu. Nabízíme stínící řešení, která poslouží naprosto spolehlivě. Výhodou je jejich variabilnost. Sami si nastavte, kam až sluníčko může, a kde už o ně nestojíte.

ZzzZzZima nám nevadí

Infrazářič vás zahřeje, když začne léto s teplem šetřit a stáhne pomyslné kohoutky na minimum. Mohou být samozřejmostí ihned v počátku plánování projektu, nebo i dodatečným doplňkem. Infrazářiče jsou na pohled kompaktní a nelze je při běžném užívání terasy téměř zpozorovat. Překážet vám tedy určitě nebudou. Pokud nejste zimomřiví, postačí klasické řešení. Deky jsou spolehlivým přítelem po celý rok. Slaďte je s potahy nebo s dekorem terasy.

Kapka barev a zeleně

Co by to bylo za terasu bez dávky přírody v květináčích a truhlících? Je jen na vás, jestli se v nich budou skvět barevné muškáty, macešky a další květy, nebo zda pojmete floru více účelově a vysadíte si na terase třeba bylinky. Při vaření se budou jistě hodit. Podstatné je poskytnout každé rostlince prostředí, které je pro její růst a pohodu nejpříhodnější.

A jak připravujete terasu na léto vy? Pokud potřebujete pomocnou ruku, neváhejte se na nás obrátit.