Podlaha do zimní zahrady

Podlaha – podstatný prvek zimní zahrady

Ať už se pro vás stane zimní zahrada spíše další místností v domě, nebo bude plnit úkol zimní zahrady jako takové a bude spíše zasklenou venkovní terasou, zajisté bude výběr podlahy jedním z momentů, na kterém se můžete trochu seknout. Výběr je totiž veliký, ale už právě využití vašeho zaskleného království vám může poradit, jaký materiál nebo barvu vybrat. 
V úvahu je třeba brát i to, zda budou do zahrady většinu dne dopadat sluneční paprsky, které by mohly některé materiály znehodnotit vyblednutím. Další otázkou může být izolace tepla nebo v neposlední řadě cena.
 

Vinyl, sázka na dlouhou životnost


Zimní zahrada je investice, která slouží po dlouhé generace. Proto i podlaha by měla tento parametr splňovat. Dlouhou životností, odolností a pružností disponuje například vinylová podlaha, která si poradí i s vlhkostí a hodí se právě do více zatěžovaných prostor. Za kvalitnější vinyl si sice připlatíte, ale vrátí vám to snadnou údržbou i teplem, které udrží.

Podlaha do zimní zahrady - Profiltechnik

Laminát – chameleon mezi podlahami

Toužíte zimní zahradu vyladit do posledního detailu? Díky variabilitě designů laminátových podlah můžete tímto materiálem, co se vzhledu týká, věrně nahradit dřevo i kámen. Systém pokládání podlahy je promyšlený a snadný – umožňuje i snadnou výměnu případných poškozených dílů podlahy. Kvalitní laminátová podlaha ale dokáže dělat službu i v prostoru, kde bude velmi namáhaná.

Přírodní kámen – nesmrtelná varianta

Kamenná dlažba je sice složitější na údržbu, ale za to nikdy nevyjde z módy. Zimní zahrada je přeci jen místem, které spojí obyvatele domu právě s přírodou. Vnitřní kamennou dlažbou může tvořit třeba pórovitý vápenec, který zvládne díky přírodním barvám a přiznané struktuře kamene vykouzlit atmosféru hodnou zimní zahradě.

Podlaha do zimní zahrady - Profiltechnik


V zimní zahradě jako na pláži?

S kamenným kobercem žádný problém. Vedle ale nešlápnete ani s kamenným kobercem, který ponechá zahradu zahradou i za sklem. Směs přírodních kamínků a pryskyřice se snadno udržuje a navíc je příjemná i pro bosé nohy. 

A co zvolit stálici mezi podlahami?


Vysoce odolná klasika, kterou vyluxujete i vytřete bez větších problémů? To je keramická dlažba. Kvalitní dlaždice  jsou mrazuvzdorné, takže se nemusíte bát jejich použití v zahradách oddělených od interiéru domu. Díky nepřebernému množství dlaždic na trhu může vzhledově suplovat kámen i dřevo. Keramická dlažba je navíc skvělým tepelným akumulátorem

Podlaha do zimní zahrady - Profiltechnik

Aby vám netáhlo na nohy…

Pokud má skleněná výplň zimní zahrady dobré izolační vlastnosti, další vytápění není potřeba. Hledáte-li ale další možnost vytápění, je nejlepší variantou instalovat podél oken tepelné konvektory. Celoplošné podlahové vytápění se nedoporučuje.

 

V případě dotazů se na nás obraťte, bude nám potěšením poradit vám s výběrem.
Váš Profiltechnik