Nadčasové trendy v zastřešení a zimních zahradách

U tak velkého projektu jako je zimní zahrada bychom neměli podléhat úplně všem novinkám. V Profiltechniku se soustředíme zejména na to, aby vaše nová zimní zahrada ladila ke zbytku domu. Z nejnovějších trendů tu ale máme pár tipů, které se vám rozhodně neokoukají a fungovat budou i za další dvě dekády.

Sklo ladí ke všemu

K zastřešení vaší pergoly nebo terasy vám doporučujeme zejména naše posuvné stěny. Jejich provedení je totiž velmi elegantní a zároveň praktické. Hodí se tedy téměř k jakémukoliv domu – jak zvenčí, tak zevnitř. Takže až se za pár let rozhodnete pro změnu a vaši zastřešenou terasu budete chtít interiérově obměnit, ke skleněné stěně bude ladit téměř všechno, co si zamanete. Navíc, posuvné stěny jsou velmi snadno ovladatelné a dají se vyrobit i v bezbariérové verzi.

Hvězdný výhled 

Co takhle skleněná střecha zimní zahrady? Opět se nebude tlouct s interiérem a má spoustu dalších výhod. Poskytne vám dostatek denního světla, takže si v ní budete moct číst nebo jen tak relaxovat a být skoro jako venku. V noci díky prosklenému stropu uvidíte na hvězdy, není to skvělé? A nebojte, střechy našich zimních zahrad jsou samočistící – déšť smyje nečistoty za vás.

Pohodlí na dálku 

Moderní vychytávka, která se vám může zdát zbytečná, ovšem velmi vám ulehčí život. Pokud jste zrovna pohodlně usazeni ve vaší zimní zahradě, relaxujte, popíjíte víno, není nic lepšího než je sáhnout pro ovladač, namířit a zatáhnout rolety. Nemusíte se tedy nikam zvedat, šplhat a složitě zatahovat veškeré žaluzie. To samé platí i když na vás zrovna svítí slunko a rádi byste se na chvíli schovali ve stínu.

Vyzkoušejte tyto moderní, ale nadčasové trendy pro vaši zimní zahradu nebo pro zastřešení terasy.