Kam umístit zimní zahradu?

Pokud vám představa zimní zahrady přirostla k srdci, je na řadě další krok – zvolit, kam jí umístit. Je třeba myslet na to, abyste se ohřáli co nejdelší část dne, užili si dostatek slunce a zároveň se necítili jako ve skleníku. Pokud se budete v zimní zahradě kochat svou sbírkou rostlin, je třeba také myslet na to, aby se jim na zvolené světové straně líbilo.

Jih

Orientace na jih je z hlediska tepelných úspor nejideálnějším řešením. Zimní zahrada orientovaná na jižní stranu bývá po celý rok nejvíce prosluněná a teplá. V letních měsících ale může být slunce až příliš a proto je vhodné investovat do stínící techniky nebo tónovaných skel a mít prostor dobře větraný.

Kam umístit zimní zahradu - Profiltechnik

Východ

Pokud vás lákají dlouhé snídaně u východu slunce, určitě si je s takto orientovanou zimní zahradou užijete, minimálně v létě, dosyta. V odpoledních hodinách už to ale nebude tak žhavé a proto je třeba dát pozor na potřeby rostlin, pokud zahradu obývají společně s vámi.

Kam umístit zimní zahradu - Profiltechnik

Západ

Letní dlouhé večery a romantický západ slunce jdou ruku v ruce. I v chladnější večery bude ale příjemné posedět v zimní zahradě orientované na západ. Je třeba ale myslet na to, že západní strany jsou často návětrné.

Kam umístit zimní zahradu - Profiltechnik

Sever

Pokud se před sluníčkem nechcete spíše schovávat, je severní strana nejméně přívětivá pro všechny další účely zimní zahrady. V zimní zahradě orientované na sever si hřejivého posezení příliš neužijete ani v létě.

Kam umístit zimní zahradu - Profiltechnik

 

Pořád nevíte, jak si zimní zahradu užít ve vší parádě co největší část roku? Napište nám, rádi vám poradíme.

Váš Profiltechnik