Jaké vybrat příslušenství do zimních zahrad a zastřešených teras?

Topidla

Pokud je zimní zahrada, či zastřešená terasa vaší srdcovou záležitostí, určitě byste je rádi využívali celoročně. S podzimem přituhuje nejen venku, ale i uvnitř domu. Lihové, či elektrické topidlo je to pravé ořechové! Představte si povečeřet štědrovečerního kapra ve vyhřáté zimní zahradě. Za sklem se třpytí bílý sníh a vy se kocháte na pohodlném křesle. Funkci topidel oceníte nejen v zimě, ale i při chladnějších letních večerech.

Osvětlení

Správné osvětlení je základ pro vytvoření útulného místa. Právě to propůjčuje zastřešeným terasám jedinečnou a intimní atmosféru, která vydá za posezení na dovolené. Bodová světla, světelné řetězy, nebo stylové lampy dokreslí jedinečnost toho prostoru!

Jaké vybrat příslušenství do zimních zahrad a zastřešených teras? – Profiltechnik

Žaluzie a další vnitřní stínící technika

Vnitřní stínící technika nabízí spoustu možností. Nejčastějším řešením je instalace žaluzií, které se dají variabilně nastavovat dle aktuálních potřeb. Na výběr jsou klasické žaluzie, textilní, nebo třeba rolety. Žaluzie a záclony dodají prostoru punc útulnosti a dokáží i zvukově izolovat.

Markýzy

Markýza vás uchrání v horkých dnech a před přímým sluncem. Markýzy vyhotovujeme na míru zimní zahradě/zastřešené terase. Pokud si nepřejete být v létě omezováni sluncem, doporučujeme markýzu zakomponovat už do projektové přípravy.

 

Jaké vybrat příslušenství do zimních zahrad a zastřešených teras? – Profiltechnik

Lihový krb

Nemáte-li ve svém bytě či domě k dispozici krb, a přesto toužíte po přítomnosti elementu ohně v interiéru, pořiďte si lihový krb. Obsluha a údržba jsou naprosto bezproblémové a jednoduché. Jediné, co nesmíte podcenit, je bezpečnost. Dolévejte líh zásadně do zcela zhasnutého krbu. Líh se obvykle lije do kalíšků, které jsou umístěny vedle sebe. Pokud vyhasne jeden a stále hoří druhý, nedolévejte prázdný. Počkejte, až vyhasnou oba.

Nábytek

Prioritou při výběru nábytku by měla samozřejmě pohodlnost. Neméně důležitá je i snadná údržba. Ať už preferujete proutěný, kovový, plastový nebo čalouněný nábytek, myslete na to, že prostředí zimních zahrad či zastřešených teras je specifické. V létě na něj svítí slunce, občas se stane, že nábytek zmokne a obecně podléhá velké zátěži. Ideální je kombinace snadno omyvatelného nábytku s pohodlným čalouněným, který je celoročně pod střechou a v suchu.

Jaké vybrat příslušenství do zimních zahrad a zastřešených teras? – Profiltechnik