Jak využít zimní zahradu naplno

Zimní zahrada slouží nejen po celý rok ale i pro nespočet příležitostí a účelů. Co od ní můžete čekat a na co je dobré nezapomenout? 

1. Roční období podle nálady

Jste teplomil, nebo máte raději chladnější prostředí? Zimní zahrada se vám 100 % přizpůsobí za každého ročního období. Milujete-li léto, neváhejte si v  zimní zahradě postavit třeba bazén. Libovat si v  plavkách můžete třeba v  prosinci. Upřednostňujete radši zimní období a útulný design? Vybavte zimní zahradu pohodlným gaučem, měkkými dekami a vychutnejte si v  ní třeba šálek čaje či kávy. 

2. Zahradničení po celý rok 

Podzimní a zimní teploty vás o oblíbené hobby nemusí připravit. Ano, i doma se dá úspěšně a s  radostí pěstovat spousta rostlin, ale zimní zahrada poskytuje přeci jen více možností. Nejen prostor, ale i jedinečné klima poskytne vám i vašemu pěstování mnoho výhod.  

3. Vysněná místnost 

Jestli sníte celý život o vlastní pracovně, kuchyni, trucovně, relaxační místnosti, nebo jakémkoli jiném prostoru, který si vytvoříte na míru pro sebe sama, vězte, že zimní zahrada takový sen zvedne na ještě vyšší úroveň. Spousta světla, čerstvý vzduch a spojení s  přírodou či zahradou se hodí za všech okolností.  

4. Setkávejte se 

Prostor zimní zahrady poskytuje jedinečnou atmosféru. Pokud si dáte záležet na vybavení vhodného nábytku, doplňků a rostlin, bude to stát za to. Naši klienti si u sebe doma vytvořili hotová umělecká díla, co se týče interiérového designu! Setkávání s těmi, co máte r,ádi bude zase o něco krásnější. A také častější. Spolehněte se, že budete dostávat zprávy, kdy můžou přátelé zase dorazit.  

5. Oprašte bílou rukavici 

Nemyslíme to doslova, samozřejmě. Ale abyste mohli zimní zahradu opravdu užívat naplno, je potřeba ji pravidelně udržovat čistou a kontrolovat, zda je vše v  pořádku. Udržujte tedy čistotu skel, posuvných kolejnic, žaluzií a sledujte, zda nedochází ke srážení vzduchu či rosení v  zimní zahradě. Jakýkoli problém je vždy lépe objevit co nejdříve.