Jak vyřešit větrání a stínění v zimní zahradě

Odvětrávání a klimatizace hrají prim

Jelikož zimní zahrady slouží jako obytný a plnohodnotný prostor, cirkulace vzduchu uvnitř místnosti hrají podstatnou roli. Vše záleží na orientaci vůči světovým stranám a účelu používání. Jinak je třeba uvažovat nad zahradou, ve které bude bazén, jinak budeme postupovat při projektování zahrady, která má suplovat obývací pokoj

Jižní zahrady jsou vystaveny mnohem více sluníčku a horku, je tudíž důležité zvážit instalaci klimatizace. Oproti tomu severní zimní zahrady si obvykle zaslouží i speciální vytápění. Otázka správného odvětrávání či klimatizování se netýká jen teploty, ale také vlhkosti. Ve správně zkonstruované a vyprojektované zahradě nedochází k rosení skel a ke kondenzaci vzduchu. Taktéž je třeba přistupovat zodpovědně k výběru použitých materiálů.

Jak vyřešit větrání a stínění v zimní zahradě – Profiltechnik

Stín pro příjemné letní dny

Stínící technika je pochopitelně aktuální především v letním období. Skla, která používáme, mají nejen výborné izolační schopnosti. Dokáží sluneční paprsky i odrážet. Přesto v létě uvítáte podporu stínící techniky.

Rolety, žaluzie, či závěsy uvítáte především, pokud jste umístili zahradu na jižní či jihovýchodní stranu. Velice oblíbené jsou i markýzy a další vnější stínění. Samozřejmostí je i automatické ovládání či čidlo, které reaguje na slunce a vítr. I s touto problematikou vám profesionálně a zodpovědně poradíme.