Jak vylepšit zimní zahradu?

Zimní zahradu pro vás navrhneme a vyrobíme na míru. Následně vám ji pak i postavíme přesně podle vašeho přání. Pak už je jen na vás, jak budete zimní zahradu využívat a jak si celý prostor vybavíte. Můžete přidat krb, květiny a rázem máte útulnou místnost navíc.

Nábytek – prakticky nebo útulně?

Do zimních zahrad se často jako nábytek používá ratan. Chcete něco praktičtějšího? Sáhněte po jeho plastové verzi – je sice dražší, ale na údržbu jednodušší. Pokud máte plně izolovanou zimní zahradu, můžete použít klasický obývací nábytek – jen počítejte s tím, že se snáze ušpiní, jestli budete do zimní zahrady chodit zvenčí.

Budiž světlo!

Správné osvícení dokáže navodit tu pravou atmosféru. Vyzkoušet můžete hned několik variant. Na klidné letní večery si pořiďte zahradní osvětlení. Klasická interiérová svítidla vám pak pomohou navodit atmosféru plnohodnotné místnosti. Také si do zimní zahrady můžete nechat rovnou vestavět krb a večer se kochat pouze světlem z ohně.

Obklopte se krásou a vůní květin

Květiny vám celý prostor zimní zahrady zútulní. Výběr rostlin závisí hned na několika faktorech – typu zimní zahrady, přítomnosti krbu a orientaci zimní zahrady. Pokud zimní zahradu využíváte jako plnohodnotnou místnost, můžete do ní dát prakticky ty samé květiny, které máte ve zbytku domova. U krbu je potřeba si dát pozor, aby květiny nebyly příliš blízko teplu. A samozřejmě tam, kam vám nejvíce svítí slunce, nedávejte rostliny náchylné na přílišné světlo.

V zimní zahradě můžete mít například orchideje, aloe, ibišek. Ale i ty exotické jako třeba banánovník, palmy nebo fíkovník.

V zimě v teple

Pokud máte radí teplo v zimní zahradě rozhodně mrznout nemusíte. Zimní zahrady, která vyrábíme mají velmi dobré izolační vlastnosti a pokud tedy napojíte zimní zahradu na centrální vytápění nebo si pořídíte nezávislé topení, můžete si užívat teplo jako v ostatních místnostech domu.

 

 

Vylepšete si zimní zahradu a dodejte vašemu domovu nový rozměr.