Jak si vybavit zimní zahradu podle trendů 2021

Multifunkční domov 

Zahrady i domy začaly hrát roli opravdu multifunkčního prostoru. Zimní zahrada je dokonalým prvkem, jak této všestrannosti dosáhnout.  

Trendy zimní pro zahrady? Následujte svůj instinkt! 

Stresu jsme si v  roce 2020 zažili dost, a tak je jasné, že právě uklidňující prvky spojené s  relaxací a klidem vládnou roku 2021. Zimní zahradu nevyjímaje. Ač je sama o sobě uklidňujícím prvkem domova, vždy ji lze posunout na vyšší úroveň. Cokoli, co vám dělá radost – svíčky, oblíbené doplňky, klidné barvy. Následujte svůj emoční kompas, trendy netrendy

Vytvořte si vlastní džungli v  zimní zahradě  

Pokud to šlo, trávili jsme čas v  přírodě. Elementy zeleně byly, jsou a budou vždy aktuální. Po měsících doma o to více. Právě zimní zahrady a zastřešené terasy poskytovaly mnoha domácnostem kontakt s  přírodou. Sázejte, přesazujte, pěstujte, zalévejte… zkrátka – vytvořte si vlastní džungli.  

Stačí jen nahlédnout na Pinterest a Instagram, abyste zjistili, že pokojové rostliny nikdy nebyly módnější. Od závěsných popínavých rostlin ve stylu retro sedmdesátých let až po rozkvétající, krásné květy určitě najdete rostlinu, která vyhovuje vašemu stylu a prostoru. 

Barvy? Zelená, šedá, tlumená modrá, hnědá a žlutá 

Jak asi sami hádáte, jsou to všechny barvy, které reprezentují základní elementy. Voda, země, vzduch a oheň. Pomyslný návrat ke kořenům dává velký smysl i v rámci interiérového designu. Člověk se v obklopení přirozeného prostředí cítí nejlépe. Ať už jste městský typ, nebo ne.