Dlažba do zimní zahrady

Dlažba má nesčetně vlastností, pro které stojí za to přebírat se množstvím dekorů, velikostí a typů, které dnešní trh nabízí. Imitace dřeva zapadne do prostoru, ze kterého má sálat teplo domova, lesklá dlažba velkých rozměrů zase dodá místnosti punc luxusu. Kvalitní dlažba patří mezi nejméně náročné a nejtrvanlivější podlahy. Se šťastnou rukou při výběru a pokládce může sloužit dlouhá desetiletí bez ztráty kytičky. 
 

Co by měla dlažba v zimní zahradě splňovat?

Mrazuvzdornost 

Podlaha využívaná v zimní zahradě by měla být mrazuvzdorná. Dost blízko to vlastně souvisí s její nasákavostí. Čím menší procento vody zvládne dlaždice absorbovat, tím odolnější je vůči mrazu. Hodnota absorbování vody u mrazuvzdorné dlaždice by měla být pod 3 %, ideálně ale 0,5 % a méně. Tak nízkou hodnotu slibují slinuté dlažby. Tento parametr najdete pod symbolem vločky. 

Snadná údržba 

I údržbu má z části na svědomí nasákavost. Ta totiž způsobuje na dlaždici mikropóry, kvůli kterým se mohou některé nečistoty z dlaždice špatně dostávat. Dalším aspektem je samozřejmě barva nebo povrch dlaždice. Snadněji se bude udržovat podlaha glazovaná, je i odolnější proti vodě a mechanickému poničení. 

Tepelná vodivost 

Keramická dlažba má obecně dobrou akumulační schopnost – zvládá udržovat stálou teplotu v místnosti a rychle se zahřívá. Pro zahřívání dlažby v zimní zahradě je nejlepší variantou instalace tepelných konvektorů podél oken. 

Ačkoliv je výběr podlahových krytin veliký, s kvalitní dlažbou zkrátka nikdy nešlápnete vedle. V případě dotazů se na nás obraťte, bude nám potěšením poradit vám s výběrem. 

Váš Profiltechnik