Co si pořídit do zimní zahrady pro wellness účely?

Už jste se rozhodli dopřát si pořízením wellness do zimní zahrady a teď váháte, čím ji zařídit? Mrkněte na seznam oblíbených prvků, kterými si vybavují domácí wellness naši zákazníci.  

Whirlpool 

Dalo by se říct, že vířivka je většinou základem a středobodem wellness zóny. Voda jako element čistí mysl, odlehčí ztěžklé nohy, uvolní zatuhlé svaly, bublinky a vodní proudy promasírují akupunkturní body. Vedle si stačí položit stolek se šampaňským, či něčím na zub a jen se nechat unášet domácí wellness pohodou.  

Parní lázeň 

Horký vlhký vzduch není příjemný každému, ale máte-li ho rádi, jistě si nejvíc užíváte pocit při nádechu, kdy vzduch příjemně pálí v  dutinách a vy se postupně uvolňujete. Za chvíli už dýcháte bez problémů a  tělo začne nasávat teplo a vlhko. Přidejte i kapku aroma oleje a jste v  ráji! 

Finská sauna 

Ověřená a funkční záležitost, kterou si oblíbil celý svět. Chcete-li pravidelně podporovat detoxikaci organismu, vybavte svou zimní zahradu finskou saunou. Díky pravidelnému pocení vyplavíte z těla toxiny a uvolníte zatuhlé svaly.

Infrasauna 

Máte-li k dispozici méně prostoru, a přesto si rádi dopřejete teplíčko, popřemýšlejte o infrasauně. Její hlavní výhodou je, že nemusíte čekat dlouhou dobu, než se sauna zahřeje. Zkrátka saunu zapnete a sauna hřeje. 

Ochlazovna 

Když je horko, musí být i chlad. Znáte-li pravidla saunování, víte, že ochlazování patří ke správně provedenému saunovacímu  rituálu. Klasickým řešením jsou ochlazovací vědra, anebo sprchy s ledovou vodou.  

Odpočívárna 

Ať už máte saunu, či nikoli, po jakékoli wellness aktivitě je na místě chvíle odpočinku. Vybavte se lehátky, pohodlným polstrováním, měkkými župany a osuškami. Zabalte se, zapalte svíčku a jednoduše vypněte.  

Bazén 

Pokud vám prostor a rozpočet dovolí, bazén oceníte nejen v létě, ale i v  zimě. Jste-li milovníci plavání, přidejte do bazénu funkci protiproudu, díky kterému si budete moci plnohodnotně plavat. V  létě stačí otevřít dveře zimní zahrady třeba na terasu a být prakticky venku.  

Solárium  

Snědá pokožka i v zimě? Dnešní solária jsou natolik kvalitní, že se nemusíte obávat jeho používání. Nic se nesmí přehánět, ale udržet si zdravou barvu a podpořit tvorbu vitamínu D je přínosem i pro zdravotní stav a energii.  

Ať už naložíte s domácím wellness jakkoli, neváhejte se na nás kdykoli obrátit. S výstavbou zimních zahrad máme letité zkušenosti a pracujeme s maximálně kvalitními materiály a technologiemi.