Co jsou posuvné stěny?

Posuvné stěny jsou skvělým řešením v případě, že chcete stavět zimní zahradu, nebo jednoduše rozdělit interiérové prostory. Díky posuvným stěnám je snadné získat více světla v místnosti, anebo štít před větrem a deštěm. Při volbě správného systému si navíc můžete rozšířit obytný prostor o plnohodnotnou místnost, kde je radost trávit čas s rodinou i přáteli.

Jaké máte možnosti? 

Existuje mnoho způsobů, jak oddělit místnosti mezi sebou, či jak je oddělit od zahrady. Krom klasických dveří můžete použít paravany, závěsy a rolety. Při výběru technických řešení rozhodně neopomeňte možnost posuvných stěn. U nás v Profiltechniku můžete vybírat z několika variant. 

Volit lze mezi posuvnými otočnými stěnami anebo jen posuvnými. Náš systém je navržený podle nejvyšších evropských standardů kvality a nabízíme široký sortiment designu i možností otvírání. Zasouvání do pouzder je možné dvěma, třemi nebo čtyřmi kolejnicemi. Posuv můžete mít jednosměrný, obousměrný nebo posuv křídel od středu ke krajům, tzv. opona. Také barvy profilů jsou v naší nabídce variabilní. 

SF20

Série čistě posuvných stěn se skládá z transparentní konstrukce posuvných křídel z tepelně zpracovaného skla o tloušťce 10 mm. Dolní profil umožňuje instalaci bezbariérového i přiznaného přechodu. Musíte-li se vyrovnávat s nerovností nadpraží, pro tuto konstrukci není problém vyrovnat rozdíl do 15 mm, aniž by bylo potřeba upravovat okolní zdivo. Je vhodná pro obvodové stěny pergol, altánů a zastřešených teras.

SF25

Preferujete-li celoskleněný posuvně skládací systém bez svislých profilů na křídlech, zvolte systém SF25. Zasklen je bezpečnostním kaleným sklem o tloušťce 8 nebo 10 mm se zvukovým útlumem 29 dB. Není problém, vede-li stěna přes roh. Veškeré kování je skryto v profilech, díky čemuž je tento systém velmi kompaktní. SF25 je vhodný pro zasklení balkónů, lodžií a prosklených obvodových stěn pergol, altánů a zastřešených teras. Pořízením této lehké zimní zahrady získáte další obytný prostor chráněný před venkovní nepohodou pro minimálně jaro, léto a podzim. V případě vytápění například infrazářičem poslouží v případě potřeby i v zimním období.

SF30

Zimní zahradu z tohoto typu systému je možné postavit s nekomplikovanou stavební přípravou. Proto je pořízení této stavby velmi vhodné pro již užívané rodinné domy, kde si jejich majitelé nepřejí provádění stavebních prací. Posuvně skládací systém je zasklen v jednoduchých hliníkových rámech a má zvukový útlum 29 dB. Zimní zahradu je možné instalovat v půdorysném tvaru rovném, s libovolnými úhly nebo ve tvarech obdélníku či čtverce.

SF35

Posuvně skládací systém, který je zasklen dvojsklem o zvukovém útlumu 30 dB. Skombinujete-li ho s prosklenou izolační střechou, získáte ideální řešení pro výstavbu zimní zahrady s celoročním užíváním. Takovou je možné vytápět permanentně a slouží jako běžný a plnohodnotný obytný prostor domu. Díky tomuto systému si zákazníci užívají spojení s přírodou po celý rok.

Neváhejte se nám ozvat, máte-li jakékoli dotazy. Rádi vám podáme pomocnou ruku.