3 tipy jak si vylepšit terasu

Máte již terasu a přemýšlíte, jak ji zdokonalit? Říkáte si, že jí něco chybí, ale nevíte co? Připravili jsme si pro vás několik tipů, které by vás mohly inspirovat.

Žádná terasa se neobejde bez pořádného grilu a posezení

Gril, prostorný stůl a posezení. Bez těchto náležitostí se neobejde žádná moderní terasa. Základním prvkem pro každou sešlost s přáteli či rodinou je pořádný gril – ten se rázem může stát dominantou celé terasy. Nejenže vaše návštěva nebude muset hladově čekat, než se na ně dostane – v každém příchozím vzbudí obdiv a o komplimenty nebude nouze.

K čemu ale pořádný gril bez pořádného posezení? Stejně tak, jako gril, může i honosné posezení rozzářit prostory vaší terasy. Perfektní sešlost si zkrátka žádá prostorný stůl, a to ideálně ve stejném dekóru jako celá terasa – nebudete se tak muset mačkat jeden na druhého a prožitek z celé události bude o to lepší. Vznikne dostatek prostoru pro veškeré jídlo, pití, drobnosti k zakousnutí anebo také místo pro odložení osobních věcí zúčastněných.

Útulnost je klíčová

Od toho přeci terasa je. Její úloha spočívá v poskytnutí klidu a odpočinku. Že z ní ale takový pocit nemáte? V tom případě je třeba ji zkrášlit. Ať už se jedná o rostliny či stromky, zahradní nábytek či houpací síť anebo třeba dekorační kameny, tak se představivosti meze nekladou. Záleží jen a pouze na vás. Každý se cítí lépe v něčem jiném, a i těmi nejdrobnějšími dekoracemi můžete vaši terasu zútulnit k nepoznání – především ale tak, abyste se v ní cítili dobře.

Nenechte počasí ovlivňovat váš volný čas

Zastřešte si svou terasu – pak si déšť, vítr, ani silné slunce neškrtne. Zdokonalíte tak svou terasu natolik, že už nebudete muset na poslední chvíli přehodnocovat své plány na sobotní odpoledne. Výstavbou zastřešení dodáte vaší terase maximální pohodlí, ale zároveň zachováte její začlenění do zahrady – konstrukce zastřešení umožní otevření svislých posuvných stěn tak, že ani nepoznáte, kde končí terasa a začíná zahrada.

Gril s posezením, dekorace a zastřešení aneb tři základní prvky pro vylepšení každé terasy. Trávení času na tomto místě se tak stane rázem příjemnější a leckdo vám takovou terasu bude moci závidět. Pro její celoroční využívání ale pouhé zastřešení nestačí – v takovém případě je vhodné uvažovat o zimní zahradě.