Údržba zimní zahrady

Jak je to s údržbou zimní zahrady? Není to nic složitého, poradíme vám naše tipy, jak umýt skla a rámy, aby se tak prodloužila jejich životnost. Základem je stěrka a kvalitní alkoholový čistič. Jar a noviny odložte stranou.

Jak na rámy?

Rámy je třeba od nečistot umýt jak zvenčí tak zevnitř. Budete potřebovat nejlépe mirkovláknovou utěrku a kvalitní čistič na okna. Základem čističe by měl být alkohol nebo čpavek. Ten sice až tak nevoní, ale je velmi účinný. Přípravek naneste na utěrku, rámy otřete a pak jen utřete do sucha.

Jak na Okna?

Proč ne jar?

jar sice perfektně odstraní mastnotu a nečistoty, ale zanechá po sobě lepkavý film, na který se poté velmi rychle nalepí další nečistoty. Metoda je sice rychlá, ale neúčinná.

Noviny místo utěrky

Noviny a čistič – zde se jedná o starší a klasickou metodu, která se dnes již moc nepoužívá. Pokud vám to ale vyhovuje a už jste v tom zruční, klidně ji používejte dál.

Jen tak narychlo ubrousky

Pokud se vám umazala část okna a nechce se vám celé zrovna mýt, existují i speciální vlhčené ubrousky na okna. Ty sice sklo nevyleští perfektně, ale na rychlou nápravu to zajisté stačí.

Jak tedy na to?

Aby okna vaší zimní zahrady byla čistá a lesklá, budete potřebovat:

  • alkoholový nebo čpavkový čistič
  • "chlupatou" stěrku (připomíná kožíšek)
  • mirkovláknovou utěrku

Čistič nanesete na "chlupatou" stěrku, naneste přípravek na sklo a zpěníte. Poté setřete klasickou stěrkou a doleštíte mikrovláknovou utěrkou.

Jak vidíte, údržba zimní zahrady není nic náročného, stačí jen správný postup.