Proč trávit podzim v  zimní zahradě

Konec stereotypů, které přináší roční období. Co se letos nepoddat podzimní depresi díky zimní zahradě? 

Zimní zahrada aneb více času spolu 

Příchod pošmourného počasí nás nutí zůstávat více uvnitř našich domovů. Přesto se často stává, že trávíme čas z  velké míry odděleně. Každý obyvatel domu má jistě své soukromé místo, kde se vyskytuje nejčastěji. V  dnešní uspěchané době, času mobilů, tabletů, PC a televize se vedle sebe i na domácí půdě pohybujeme jak vojáci v  poli a zapomínáme, že spolu nekomunikujeme. Všimněte si, že nejčastěji se schází rodina u stolu, grilování anebo na zahradě. Proč si tedy nedopřát zázemí plné přírody a letní atmosféry i na podzim? Zimní zahrada poskytne vaší rodině prostor, kde se budete spontánně scházet, aniž byste museli svolávat rodinnou radu.  

Dobrá nálada na palubě 

Pozdim s  sebou často přináší i špatnou náladu. Ruku na srdce. Nám, lidem, se počasí jen tak nezavděčí a nejlépe nám začíná být v  komfortu domova. Inu, proč ne. Ale proč si kazit příchodem chladnějších teplot náladu, když si tu ideální, včetně pocitu svěží přírody, můžeme díky zimní zahradě vytvořit doma? Vyhřívat se můžete nejen na podzim. Hodinka s  knížkou a kávou či voňavý čajem za příjemného slunečního svitu potěší každou duši. A dobrého rozpoložení není nikdy dost. 

Babí léto na maximum 

Jak už to tak poslední roky bývá, přichází po letních tropech nekompromisní podzim. Kdepak máme babí léto? Jestli ani rosničky nehlásí pověstné letní sluníčko úderem září, není jiná možnost než si ho vytvořit doma. V  zimní zahradě léto nekončí prakticky nikdy. Záleží jen na vás, jak si prostor zimní zahrady zařídíte.