Přivítejte jaro na zimní zahradě

Jen co vykouknou první sněženky a bledule, je načase přizpůsobit jaru i vaši zimní zahradu. Právě v tomto období na ní totiž budete trávit nejvíce času a stane se spojovacím článkem mezi vaším domem a zahradou. Co vše tedy můžete na zimní zahradě dělat kromě relaxace a posezení?

Grilovací sezona zahájena

Není nad grilované maso a posezení s rodinou nebo přáteli. Se zimní zahradou můžete zahájit grilovací sezonu klidně už v březnu, déšť ani chladnější počasí vám totiž vadit nebudou. Postavte gril hned vedle zimní zahrady, tak aby šel kouř ven, vy budete zároveň v klidu a teple. Další možností je pak využití elektrického grilu – vůni pečeného masa v zimní zahradě snadno vyvětráte.

Zahrádka v zimní zahradě

Venku je na některé bylinky a květiny možná ještě chladno, ale na zimní zahradě (i té neizolované) jim bude tak akorát. Dařit se bude bazalce, tymiánu nebo mátě. Výborně se sem také hodí citrusy – květiny to nejsou velké, takže vám nebudou překážet, mají barevné květy, které ozdobí interiér, a na údržbu nejsou náročné.

Sportu zdar!

Jste milovníkem sportu a domácího fitness? Přesuňte si cvičební plochu z jiné místnosti v domě na zimní zahradu. Umístit sem můžete rotoped, běžecký pás nebo třeba podložku na posilování a jógu. Cvičení s výhledem na zelenou zahradu vám rychleji uteče a bude na vás mít určitě i relaxační účinek.

Práce snů

Co takhle si zařídit kancelář nebo pracovnu přímo v zimní zahradě? Vy i váš počítač budete v klidu pod střechou, ale celý prostor bude zároveň otevřený a propojený se zahradou. Prostě ideální pracovní prostředí.

A jak využíváte zimní zahradu na jaře vy?