Jak si zorganizovat zimní zahradu před jarní sezónou?

Určitě se už nemůžete dočkat, až se znovu zabydlíte ve své milované oáze a necháte na sebe dopadat první teplé sluneční paprsky. Chápeme a přinášíme několik tipů, jak po zimě připravit zahradu pro co nejluxusnější užití.

1. Čistota půl zdraví zahrady

I když udržujete prostor zimní zahrady v čistotě i mimo sezonu slunění se z části venku, je dobré provést generální úklid. Ujistěte se, že sklo vaší zahrady se blyští a ve výhledu na sluníčko nepřekáží šmouhy, prach, nebo stopy po sněhové čepici. Také se věnujte sklům zevnitř, spárám a škvírkám, kde se mohlo sklo přes zimu orosit, nebo zvlhnout.

2. Kde si můžu připojit notebook?

Pokud trávíte více času v zimní zahradě za teplejšího počasí, pravděpodobně své místo potřebuje i zdroj elektřiny. Ať už se jedná o notebook, nabíječku na telefon, nebo zásuvku pro lampičku či reproduktory. Natáhněte podél zdi nenápadně prodlužovací kabel a zajistěte ho pro bezpečnost.

3. Nebudeme už grilovat?

Možná jste na zimu sklidili zahradní nábytek či stoly. Je čas je oprášit pro kávové jarní dýchánky, nebo první grilovačky.

4. Vsaďte na květenu a zeleň

Zeleně není nikdy dost a v zimní zahradě se jí přeci tak daří. Zajeďte do specializovaného obchodu a vyberte si květiny, co budou lahodit vašemu oku.

UložitUložit