5 způsobů využití zimní zahrady v zimě

Zima je krásné roční období. A ještě krásnější, když ji zažijete v teple zimní zahrady. Jak pozvedne váš život zimní zahrada během chladných měsíců?

1. Krytý bazén

Pokud se rozhodnete dopřát si zimní zahradu o kus větší, aby se do ní vešel i bazén, máte se v zimě opravdu nač těšit. Z vytopeného prostoru s vlažnou vodou dostane plavání nový rozměr. A ani nemluvíme o tom, co vás čeká, pokud máte v domě i saunu. Dostanete se na vrchol blaha, když ze zimní zahrady se zelení zaskočíte otužit tělo do mrazu a pak hupky dupky zpátky do tepla.

 

2. Vlastní kus zeleného ráje

Ač jsou rok od roku zimy teplejší, přesto nežijeme v podmínkách, kdy si zeleně užijeme celoročně. Právě to se ale může změnit se zimní zahradou. Vůni květin, které kvetou v zimě, čerstvý vzduch vonící přírodou a příjemná vlhkost vzduchu už nebude pouze přívlastek jara. Pocítíte je celoročně! Postavte si v zahradě třeba svůj koutek podle HYGGE. Zachumlejte se v teplé dece, zapalte svíčky, vychutnejte šálek horké čokolády a sledujte z tepla padající vločky jen pár centimetrů od vás.

3. Dočasný domov pro rostliny

Jste-li milovníci zahradničení a pěstitelství, určitě budete nadšeni, když vaši zelení miláčci budou mít přes zimu plnohodnotný domov. Právě díky zimní zahradě se můžete těšit se svými pěstitelskými počiny celý rok.

 

4. Spojení s přírodou

Asi ten nejdůležitější benefit zimní zahrady je zprostředkování přírody až do domu. Ruku na srdce, okna považujeme za takovou samozřejmost, že často nevnímáme, co je za nimi. Jinak na vás bude působit kompletně prosklený prostor, ve kterém sklo skoro ani nebudete vnímat, věřte nám. V zimě nám navíc v důsledku absence slunečních paprsků často chybí vitamín D. I to se zlepší ve chvíli, kdy interiér domu prosvětlí zimní zahrada.

5. Stmelovač rodiny a přátel

Ano, vídáte se každý den ráno i večer, ale znáte to… nuda zabíjí i tu největší lásku a nejkrásnější vztahy. Postavte pro svou rodinu a přátelé společenskou oázu přímo u sebe doma. Atmosféra, kterou vytvoříte v novém prostředí, které je takto variabilní se jen tak neokouká. Zahrajte si ve (skoro) venkovním prostředí partičku Člověče, kanasty, nebo žolíků, i když venku lije jako z konve, nebo padá sníh.

UložitUložit