5+1 způsob vytápění zimních zahrad

Ze zimní zahrady lze hravě vytvořit další plnohodnotná místnost. Chladná období ale mohou znepříjemnit její využívání, a proto není od věci popřemýšlet nad umístěním vytápění. Rázem se z ní tak stane místnost pro celoroční odpočinek. Způsobů existuje hned několik a záleží čistě na vás, který z nich by byl pro vás ten pravý.

Podlahové konvektory aneb fancoily

Elegantní způsob nabízející spoustu výhod. Princip tohoto vytápění spočívá v zabudování konvektorů s ventilátory do podlahy podél prosklených ploch. Konvektory jsou kryté pouze mřížkami, které jsou dostupné v různých povrchových úpravách, jako je kov anebo dřevo, a tím pádem nikterak nekazí uhlazený dojem zimní zahrady. Stoupající vzduch ohřívá studené sklo a zároveň tak zabraňuje vzniku kondenzátu, přičemž zabudované ventilátory zajistí jeho rozptýlení v prostoru. V letních obdobích ale lze pustit pouze ventilátory samostatně – napomohou výměně vzduchu v zimní zahradě a jejímu ochlazení.

Celoplošné podlahové topení

Vytápění, kterého si ani nevšimnete – je totiž zabudováno přímo pod vašimi nohami. Krásně vytopí zimní zahradu a nebude vám v ničem překážet. Navíc nabídne jednu zásadní výhodu, kterou jiný způsob vytápění nenabídne. Zkuste si představit chladné mlhavé ráno, šálek kávy anebo oblíbeného čaje a posezení v zimní zahradě. Třešinkou na dortu je totiž hřejivý pocit od nohou, který vás nabije pozitivní energií.

Klasické radiátory

Stejně jako ve zbytku domácnosti. Zimní zahradu lze totiž napojit i na centrální domácí vytápění za využití klasických radiátorů. Na druhou stranu se ale nejedná o zcela nejvzhlednější možnost. Samozřejmě záleží na typu a velikosti radiátoru, nicméně v každém případě dojde k narušení designové čistoty prostoru.

Krb anebo kamna

Pro maximálně útulnou atmosféru. Není nad pohled na plápolající plamen a hřejivý pocit linoucí se z krbu. Samotný prožitek umocní vůně dřeva a z prostoru tak bude vyloženě sršet pozitivno nabíjející příchozí elánem a energií. Pokud nemáte dostatek místa na krb, tak se vůbec nic neděje – stále je v kursu pořízení menších kamínek, které pomohou dosažení úplně stejného efektu.

5+1 způsob vytápění zimních zahrad - Profiltechnik

Infrazářič

Varianta vhodná do méně využívaných prostor. Infrazářiče nejsou vyloženě určeny pro pravidelné vytápění, ale spíše pro občasné využívání. Pro zimní zahradu tedy nejsou zas tak vyhovující za předpokladu, že ji plánujete využívat bez omezení po celý rok. Na druhou stranu tento typ vytápění nalezne své uplatnění na poli zastřešených teras, kde v případě potřeby rychle zařídí vyhřátí místnosti.

Alternativa v podobě solárního vytápění

Netradiční, avšak efektivní způsob vytápění. Pokud jste příznivci ekologie, tak je pro vás solární vytápění to pravé. Jeho princip spočívá ve využívání slunečního svitu jako zdroje energie. Zabudované ventilátory vhání venkovní vzduch do panelu, ten jej ohřívá a vhání do místnosti. Krom vytápění ale dokáže i odvlhčovat, odvětrávat a za určitých podmínek dokonce i ochlazovat prostory.

Napadl vás i jiný způsob vytápění a chtěli byste si ověřit jeho proveditelnost? Neváhejte nás kontaktovat a my se na to podíváme.