Archiv článků

Článek Zimní zahrady na míru – Profiltechnik

Zimní zahrady na míru

Zimní zahrady, které vyhovují všem vašim požadavkům? Těmi mohou být pouze zimní zahrady vybudované na míru. A proto v Profiltechniku jiné nenabízíme. Přečtěte si více o všech výhodách, které přináší.


Článek Posuvné zasklení zimních zahrad  – Profiltechnik

Posuvné zasklení zimních zahrad

Užijte si výhled ze zimní zahrady bez rušivých elementů. Posuvné stěny vás neošidí o užitnou plochu a dodají zahradě na praktičnosti.



Článek Zasklení terasy – jeho využití a výhody – Profiltechnik

Zasklení terasy – jeho využití a výhody

Terasa je pro mnohé z nás místem, kde trávíme čas sice rádi, ale není ho tolik, kolik bychom si možná přáli. Díky zasklení terasy je ale možné prodloužit si právě dobu určenou k odpočinku.


Článek Benefity zastřešení terasy nejen v létě – Profiltechnik

Benefity zastřešení terasy nejen v létě

Trávit čas na terase během letních dní i večerů je bezesporu skvělé. Mít ale možnost pobývat na ní po celý rok? To zní ještě o kus lépe. Zastřešením terasy docílíte přesně takové celoroční pohody.



Článek Kam umístit zimní zahradu? – Profiltechnik

Kam umístit zimní zahradu?

Ať už budete myslet při výběru umístění zimní zahrady na svůj komfort nebo i na potřeby rostliny, je důležité chytře zvolit její orientaci. Na co je dobré si dát pozor a na co určitě nezapomenout?


Článek Dlažba do zimní zahrady – Profiltechnik

Dlažba do zimní zahrady

Na trhu dnes sice nalezneme nepřeberné množství typů podlah, ale stálicí mezi nimi je dlažba. Jakou zvolit, aby prostoru dodala šmrnc a nevzala teplo?



Článek Podlaha do zimní zahrady – Profiltechnik

Podlaha do zimní zahrady

Podlaha je nedílnou součástí zimní zahrady a hraje zásadní roli v jejím užívání. Které parametry se vyplatí zohlednit?








Článek Připravte zastřešenou terasu na zimu – Profiltechnik

Připravte zastřešenou terasu na zimu

Máte-li zastřešenou terasu teprve první sezónu, máte se nač těšit. Užijete si její kouzlo za studených měsíců. Možná ale nevíte, že je dobré terasu na zimu připravit.


Článek Tipy pro zastřešení bazénu – Profiltechnik

Tipy pro zastřešení bazénu

Důvodů, proč zvolit zastřešený bazén namísto venkovního je mnoho. Avšak zastřešení nad bazén vykazuje několik specifik, která je dobré znát předem.




Článek Vybíráme rostliny do zimní zahrady  – Profiltechnik

Vybíráme rostliny do zimní zahrady

Zimní zahrada bez rostlin? To by byl snad až zločin! :-) Výběr přizpůsobte podmínkám, které ve své zimní zahradě máte. Vlhkost, teplota, světlo, sluneční záření. Čtěte dále!


Článek Připravte zimní zahradu na léto – Profiltechnik

Připravte zimní zahradu na léto

Letní sezóna je skoro na dosah! Zimní zahrada potřebuje svou péči. Jak ji nachystat na léto? Sepsali jsme pár základních bodů. Čtěte dále.





Článek Výhody zimní zahrady na klíč  – Profiltechnik

Výhody zimní zahrady na klíč

V Profiltechniku zásadně nepracujeme podle univerzální šablony. Každý klient dostává takové řešení, aby mu zahrada vydržela dlouho a luxusně mu sloužila.




Článek Jak udržovat zimní zahradu jako novou  – Profiltechnik

Jak udržovat zimní zahradu jako novou

Stejně jako kterákoli jiná část domu, auto nebo motorka, i zimní zahrada potřebuje údržbu a pravidelný servis. Spoustu toho zvládnete sami, pokud budete vědět, na co se zaměřit.





Článek Jak si zútulnit balkon  – Profiltechnik

Jak si zútulnit balkon

Jste vlastníkem zastřešené terasy či zaskleného balkonu? Tyto prostory volají po útulných dekoracích a pohodlném vybavení. Tady jsou naše tipy.




Článek V zimní zahradě rozkvetete – Profiltechnik

V zimní zahradě rozkvetete

Jarní únava, vyčerpání po zimě a žádná vize do budoucna? Výstavba zimní zahrady, ve které se bude trávit čas s radostí! To je plán hodný uskutečnění.







Článek Jak zadat poptávku pro Profiltechnik – Profiltechnik

Jak zadat poptávku pro Profiltechnik

Bez správného a jasného zadání se neobejde žádný výrobce, ať už poptáváte cokoli. Stejně je tomu je i u nás. Rádi bychom vám pomohli co nejlépe specifikovat svá přání, požadavky a představy.




Článek Proč si pořídit zastřešení terasy? – Profiltechnik

Proč si pořídit zastřešení terasy?

Představte si, vaši terasu v elegantní skleněné konstrukci, která zajistí více tepla, žádný vítr a déšť. Už víte, proč si pořídit zastřešenou terasu?





Článek Jak využít zimní zahradu naplno  – Profiltechnik

Jak využít zimní zahradu naplno

Zimní zahrada slouží nejen po celý rok ale i pro nespočet příležitostí a účelů. Co od ní můžete čekat a na co je dobré nezapomenout?









Článek Zimní zahrada jako obývací pokoj – Profiltechnik

Zimní zahrada jako obývací pokoj

Že v dnešní době trávíme příliš mnoho času uvnitř svých domovů, není tajemstvím. Také není tajemstvím, že ztrácíme pověstné spojení s přírodou. Řešení je ale nasnadě.


Článek Připravte zastřešenou terasu na léto – Profiltechnik

Připravte zastřešenou terasu na léto

Z dálky na nás mává letní sezóna. Vy i vaše terasy se určitě nemůžou dočkat. Co byste neměli opomenout při jejich přípravě? Sepsali jsme pár základních bodů. Čtěte dále.



Článek Co jsou posuvné stěny? – Profiltechnik

Co jsou posuvné stěny?

Posuvné stěny jsou skvělým řešením v případě, že chcete stavět zimní zahradu, nebo jednoduše rozdělit interiérové prostory.






Článek Trendy v zimních zahradách 2018 – Profiltechnik

Trendy v zimních zahradách 2018

Dobré zprávy! Zimní zahrady si letos užijí velmi příjemných trendů. Pohodlně se usaďte a čtěte, čím si letos zpříjemnit pobyt ve své zimní zahradě.



Článek 3 tipy na osvětlení – Profiltechnik

3 tipy na osvětlení

Nevíte si rady, jak osvětlit vaší zimní zahradu či zastřešenou terasu? Není na tom nic těžkého a tak jsme se vám s tím rozhodli pomoci.


Článek 5+1 způsob vytápění zimních zahrad – Profiltechnik

5+1 způsob vytápění zimních zahrad

I když je zimní zahrada koncipována jako další plnohodnotná místnost, tak se během chladných období neobejde bez vytápění. Rázem se z ní tak stane místnost pro celoroční odpočinek.






Článek Jak probíhá projekt – Profiltechnik

Jak probíhá projekt

Jak probíhá realizace každého projektu, jste se již mohli dočíst na našich stránkách. To, jak je to ale ve skutečnosti jednoduché, se dočtete zde.



Článek Zastřešení terasy – Profiltechnik

Zastřešení terasy

I perfektní terasa může být ještě lepší. Zastřešením ji můžete dovést téměř k dokonalosti –budete stále v suchu a pohodlí, a to i kdyby trakaře padaly.


Článek Kolik stojí zimní zahrada? – Profiltechnik

Kolik stojí zimní zahrada?

Milion? Dvě stě tisíc? Kouzlo spočívá ve fantazii a individualitě – s naší pomocí si výslednou cenu projektu vytvoříte sami dle svých představ.



Článek Co pěstovat v zimní zahradě? – Profiltechnik

Co pěstovat v zimní zahradě?

Květiny dokáží zimní zahradu skutečně zútulnit. Poradíme vám, které jsou na to ideální podle typu zimní zahrady.


Článek Zimní zahrada jako součást vašeho domu – Profiltechnik

Zimní zahrada jako součást vašeho domu

Ne každé ráno se musí odehrávat mezi čtyřmi stěnami – existuje i jiný způsob, jak být doma a zároveň venku. Jedná se o fenomén s názvem zimní zahrada, který vás z domácího prostředí vtáhne do přírody.




Článek Nový rozměr vaší terasy? – Profiltechnik

Nový rozměr vaší terasy?

Jak je to se zastřešením terasy nebo jak se liší od zimní zahrady? Nabízíme vám hned několik typů zastřešení – pořiďte si terasu vašich snů.


Článek Na co se nás často ptáte? – Profiltechnik

Na co se nás často ptáte?

Jak se čistí střecha zahrady nebo jaká máme barevná provedení zimních zahrad? Sepsali jsme pro vás do článku vaše nejčastější dotazy a odpovědi na ně.


Článek Údržba zimní zahrady – Profiltechnik

Údržba zimní zahrady

Údržba zimní zahrady není vůbec náročná. Pokud tedy uvažujte o jejím pořízení, nemusíte se bát, nebude vás to stát zbytečné starostí navíc. Skla a rámy se myjí jako běžná okna, poradíme vám, jak na to


Článek Jak vylepšit zimní zahradu?  – Profiltechnik

Jak vylepšit zimní zahradu?

Pokud už máte zimní zahradu nebo zrovna uvažujte o její realizaci, poradíme vám, jak si prostor zimní zahrady ještě více zpříjemnit.


Článek Zimní zahrada v zimě – Profiltechnik

Zimní zahrada v zimě

Zimní zahrada je skvělá a praktická věc. V létě vás ochrání před sluncem a v zimě vám poskytne útočiště, které se dá využít hned několika způsoby.


Článek 6 výhod zimní zahrady od Profiltechniku – Profiltechnik

6 výhod zimní zahrady od Profiltechniku

Uvažujete o pořízení zimní zahrady? Jen do toho! Má spoustu výhod – nejen, že vám poskytne plnohodnotný prostor navíc, ale také krásně vypadá. Navrhneme vám ji totiž podle vašich představ.